Forum dyskusyjne Gadka
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Kolekcjonerstwo
Znaczki, figurki, książki, filmy, buty, starocie... Skoro hobby, to też kolekcjonerstwo. Czy znajdą się tu osoby, które są kolekcjonerami?
Mi za dzieciaka zdarzyło się kolekcjonować rolki po papierze toaletowym. Długo kolekcjonowałam kolczyki i figurki, ale takiej prawdziwej kolekcji, która dech zapiera, nie mam.
Jakie dostrzegacie wady i zalety kolekcjonerstwa? Czy, jeśli ktoś zbiera dziwne rzeczy, np. stare opony, to może to spowodować negatywny odbiór otoczenia? Czy kolekcjonerstwo może przysporzyć fajnych znajomych i jakieś inne profity? Czy to tylko zwykłe hobby?
Ostatnio edytowany przez Dafne (2015-06-14 13:27:06)
Przede wszystkim, dla mnie kolekcjonerstwo powinno dać się zamknąć. Np. stworzyć jakaś kolekcję. Bo takie zbieranie do usranej śmierci powoduje obsesje i zbieractwo, którego ciężko się pozbyć.
Fajnie wyznaczyć sobie jakiś obszar takiego kolekcjonowania, np. zebrać wszystkie znaczki z jakiejś dekady.
We can all be free, maybe not with words, maybe not with a look... But with your mind.
Witam fajans sprawa jak zobaczyłem te Twoje bilety to przypominały mi sie moje historyjki z gum ile ja ich miałem
Nowość dźwigi towarowe
Imponująca kolekcja biletów, pamiętam je jeszcze Ja kolekcjonowałem znaczki oraz samochodziki.
Strony: 1